XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
  Hungarian (Magyar)  English (United Kingdom)
 
  2020
  2020/5
Kezdőoldal: 47
 =>  
Az Ételek - Hagyományok rovat újabb fejezetét olvashatjuk, melyben a Szabadon sült hagyományos ételek - 3. részében a saslikról értekezik a cikk szerzője. Leírja és elemzi elnevezésének eredetét, majd  végigvezet bennünket a világ szinte minden táján, bemutatva rengeteg ország különböző névváltozatait. Elmondható, hogy a saslik "hazája" a Kelet, ezért elsőként az üzbég húsétel történetéről és elkészítési módjáról ír részletesen, majd közzétesz két nyársashús receptet is Szali Bibi-hanum: Az üzbég konyha remekeiből című könyvéből. Olvashatunk a grúz konyha saslikjáról ír, részletesen ismertetve azokat a mártásokat, fűszereket és savanyúságokat is, amiket mindig kitesznek az asztalra a húsok mellé. Az ismertetés végén a grúz változatokról is találhatunk két különleges receptet. Végül az örmény saslikot: horovac-ot mutatja be, s megosztja velünk a karsszki horovac elkészítésének módját is. Az írásban láthatunk még az ételekről, s azok elkészítési módjáról szemléltető archív fotókat is.