Cikkek ábécé sorrendben
Szellemi kulturális örökség a kondérban: az üzbég piláf
- Lapszám: 2018/6
- Kezdőoldal: 38
- Sorozat: Ételek – Hagyományok
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
Juhász Katalin gasztronómiai írásában ezúttal a piláf kerül terítékre, annak mindenfajta történeti, kulturális és eszközbeli vonzatával együtt:
„Legutóbbi számunkban már ízelítőt adtam az üzbég kulturális örökség kincseiből és „előételként” megismerhettük az üzbég konyha egyik jellegzetes fogását, a shurpa nevű zöldséges báránylevest. Ezúttal a keleti népek körében mindenhol közkedvelt, Üzbegisztánban pedig a nemzeti konyha emblematikussá vált ételével, a piláffal ismerkedünk.”
„Legutóbbi számunkban már ízelítőt adtam az üzbég kulturális örökség kincseiből és „előételként” megismerhettük az üzbég konyha egyik jellegzetes fogását, a shurpa nevű zöldséges báránylevest. Ezúttal a keleti népek körében mindenhol közkedvelt, Üzbegisztánban pedig a nemzeti konyha emblematikussá vált ételével, a piláffal ismerkedünk.”