Cikkek ábécé sorrendben
Szalonna – II.
- Lapszám: 2017/3
- Kezdőoldal: 43
- Sorozat: Ételek – Hagyományok
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
A gasztronómiai kalandozások újra a szalonna és a zsiradékok körül folynak, ezúttal olyan szabadban elkészíthető ételekről esik szó, melyeknek elengedhetetlen összetevője a szalonna.
A cikkben szereplő receptek: Nyársashús (nyárson sült szeletek); Paprikás krumpli makói módra (Erdei Ferenc saját receptje); Keménytarhonya – krumplis tarhonya makói módra (Erdei Ferenc saját receptje); Lebbencsleves balmazújvárosi módra – Veres Péter szerint; Öreglebbencs vagy slambuc – Györffy István és Veres Péter szerint; Tepsis krumpli gyomai módra – Juhász Mihály, és makói módra – Erdei Ferenc szerint; Kemencében sült pecsenye (Erdei Ferenc receptje); Rácponty körösmenti módra – Erdei Ferenctől.
A cikkben szereplő receptek: Nyársashús (nyárson sült szeletek); Paprikás krumpli makói módra (Erdei Ferenc saját receptje); Keménytarhonya – krumplis tarhonya makói módra (Erdei Ferenc saját receptje); Lebbencsleves balmazújvárosi módra – Veres Péter szerint; Öreglebbencs vagy slambuc – Györffy István és Veres Péter szerint; Tepsis krumpli gyomai módra – Juhász Mihály, és makói módra – Erdei Ferenc szerint; Kemencében sült pecsenye (Erdei Ferenc receptje); Rácponty körösmenti módra – Erdei Ferenctől.