Cikkek ábécé sorrendben
Jakutia, a természetes ízek hazája I.
I. Halételek
- Lapszám: 2016/1
- Kezdőoldal: 40
- Sorozat: Ételek – Hagyományok
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
Az Uráltól kelet felé még ötezer kilométert kell megtenni, hogy eljussunk a világ egyik legzordabb éghajlatú vidékére, az Északkelet-Szibériában fekvő Jakutföldre. Mészáros Csaba több mint három évet töltött Jakutiában (ebből tizennégy hónapot „terepen”), a Jakutszki Állami Egyetemen szerzett diplomát, később ugyanitt kulturális antropológiát oktatott.
Mészáros Csabával Juhász Katalin készített interjút a távoli vidék lakóinak életéről és étkezési szokásairól.
Mészáros Csabával Juhász Katalin készített interjút a távoli vidék lakóinak életéről és étkezési szokásairól.