Cikkek ábécé sorrendben
Finnugor nyelvrokonaink ételei I.
Hattyúleves és csuka; lapótya és fülkenyér: vendégségben a hantiknál és az udmurtoknál
- Lapszám: 2015/4
- Kezdőoldal: 36
- Sorozat: Ételek – Hagyományok
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
A mostani szám gasztronómiai rovatába egy Kerezsi Ágnessel készült interjú került, mely a hanti és az udmurt konyhát mutatja be. Dr. Kerezsi Ágnes, a Néprajzi Múzeum munkatársa is, aki hosszú évtizedek óta az Ural két oldalán élő finnugor népcsoportok egyik legavatottabb magyar néprajzi kutatója, akit elsősorban a kereszténység előtti hitvilág érdekel, de rengeteg tárgyat is gyűjtött a múzeum számára. A kutató nyolc alkalommal végzett hosszabb terepmunkát a Szibériában élő hantik között, így meglehetős tapasztalattal rendelkezik a hétköznapi életről is.
Az olvasók most sem maradnak recept nélkül: tabany; perepecs.
Az olvasók most sem maradnak recept nélkül: tabany; perepecs.