Cikkek ábécé sorrendben
Köll-e köles? – II.
Egy ősi gabonafajta a hagyományos és modern gasztronómiában – II. rész
- Lapszám: 2014/1
- Kezdőoldal: 44
- Sorozat: Ételek – Hagyományok
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
Az előző számban megkezdett kölesről szóló gasztronómiai írás folytatása receptekkel.
Köleskása változatok: fordított köleskása, skorce;
kásalevesek: tápéi „paripafing”, röszkei egytálétel, kiskunhalasi savanyú káposztás reggeli, nagykunsági krumplival főtt, jászárokszállási kolbászos, vásárhelyi köleskása leves, tejes köleskása leves;
kölestorta.
Köleskása változatok: fordított köleskása, skorce;
kásalevesek: tápéi „paripafing”, röszkei egytálétel, kiskunhalasi savanyú káposztás reggeli, nagykunsági krumplival főtt, jászárokszállási kolbászos, vásárhelyi köleskása leves, tejes köleskása leves;
kölestorta.