Cikkek ábécé sorrendben
Hagyomány és innováció
Konyhai praktikák karantén idején
- Lapszám: 2020/2
- Kezdőoldal: 39
- Sorozat: Ételek – Hagyományok
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
„Én most elsősorban a néphagyományból igyekeztem meríteni olyan ismereteket, ötleteket, recepteket, amelyek egy városi, spájzot nélkülöző konyhában is megvalósíthatók.” – írja a hétköznapi valósággal, a pandémiához kapcsolódó intézkedésekkel szembesülő gasztronómiai értekezés elején Juhász Katalin.
A cikkben szereplő receptek: Bableves kemencében főzve (ahogyan a palócok készítik); Tárkonyos leves (Gömör); Habart bableves (Rakaca, Abaúj-Torna); Savanyú leves (Zempléni hegyvidék); Csombékos haluska (matyók); Gömöri kolbászos gombóc; Babfasírt (matyók); Tepsis krumpli; Kompéros kalács (Borsodbóta); Pitemálé (Gömör).
A cikkben szereplő receptek: Bableves kemencében főzve (ahogyan a palócok készítik); Tárkonyos leves (Gömör); Habart bableves (Rakaca, Abaúj-Torna); Savanyú leves (Zempléni hegyvidék); Csombékos haluska (matyók); Gömöri kolbászos gombóc; Babfasírt (matyók); Tepsis krumpli; Kompéros kalács (Borsodbóta); Pitemálé (Gömör).