Cikkek ábécé sorrendben
Palacsinta III. rész
III. rész: A hajdinalepénytől a császármorzsáig – palacsintatúra a világ körül
- Lapszám: 2018/4
- Kezdőoldal: 42
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
Harmadik részéhez érkezett a gasztronómiai rovat „palacsinta” hívószó köré szerveződő cikksorozata, mely ezúttal nemzetközi kitekintést nyújt.
„A különböző összetételű és sűrűségű, önthető tésztakeverékből sütött lepényeket a világ minden táján készítik, persze mindenhol egy kicsit másként. Az előző részekben már megismerkedtünk az ostyafélékkel, a vékony palacsinták és a burgonyalepények néhány típusával. Kalandozásunk végén – desszertként – néhány magyar és külföldi specialitást kínálunk.”
A cikkben szereplő receptek: Poffertjes – holland minipalacsinta hajdinaliszttel; Olagyi; Szirnyiki; Blincsiki – zakuszka; Vajban sült túrós palacsintabatyu (kétszer sütött palacsinta); Császármorzsa szilvarösztivel, avagy
Kaiserschmarrn mit Zwetschkenröster; Daramorzsa.
„A különböző összetételű és sűrűségű, önthető tésztakeverékből sütött lepényeket a világ minden táján készítik, persze mindenhol egy kicsit másként. Az előző részekben már megismerkedtünk az ostyafélékkel, a vékony palacsinták és a burgonyalepények néhány típusával. Kalandozásunk végén – desszertként – néhány magyar és külföldi specialitást kínálunk.”
A cikkben szereplő receptek: Poffertjes – holland minipalacsinta hajdinaliszttel; Olagyi; Szirnyiki; Blincsiki – zakuszka; Vajban sült túrós palacsintabatyu (kétszer sütött palacsinta); Császármorzsa szilvarösztivel, avagy
Kaiserschmarrn mit Zwetschkenröster; Daramorzsa.