Cikkek ábécé sorrendben
Palacsinta II
II. rész: Lepcsánka, tócsni, kremzli – krumplilepények a magyar és más népek hagyományában
- Lapszám: 2018/3
- Kezdőoldal: 38
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
A palacsinta az egyik legközkedveltebb ételünk, de a különböző összetételű és sűrűségű tésztakeverékből sütött lepényszerű tésztaételek változatai minden népnél megtalálhatók. Ezúttal a kisméretű, változatos összetételű krumplilepények világába kalauzolja Juhász Katalin az olvasót.
A cikkben található receptek: Tócsni (Tőzsér Gáspárné Margit néni receptje – Kazár); Kistarcsai görhöny (a kistarcsai hagyományőrzők receptje); Svájci rösti (Wessely Márta gasztronómiai író és svájci gasztrobloggerek receptjei nyomán); Hétköznapi latkesz (Fűszeres Eszter gasztroblogger nyomán); Latkesz Rosenstein Róbert szerint; Hremzli vagy kremzli (Peszáchra) Rosenstein Róbert szerint; Édes hremzli Rosenstein Róbert szerint; Diós hremzli Rosenstein Róbert szerint.
A cikkben található receptek: Tócsni (Tőzsér Gáspárné Margit néni receptje – Kazár); Kistarcsai görhöny (a kistarcsai hagyományőrzők receptje); Svájci rösti (Wessely Márta gasztronómiai író és svájci gasztrobloggerek receptjei nyomán); Hétköznapi latkesz (Fűszeres Eszter gasztroblogger nyomán); Latkesz Rosenstein Róbert szerint; Hremzli vagy kremzli (Peszáchra) Rosenstein Róbert szerint; Édes hremzli Rosenstein Róbert szerint; Diós hremzli Rosenstein Róbert szerint.