Cikkek ábécé sorrendben
Palacsinta - I
Öntött tésztából készült lepényszerű ételek a magyar gasztronómiai hagyományban
- Lapszám: 2018/2
- Kezdőoldal: 46
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
A gasztronómiai témákat feldolgozó cikksorozat mostani témája a palacsinta.
A palacsinta az egyik legközkedveltebb ételünk, sőt, sokan azt gondolják róla, hogy tipikusan magyar, de ez messze nem igaz. Szinte nincs olyan nép a világon, amelynek ne lenne önthető sűrűségű tésztakeverékből különböző vastagságúra sütött, lepényszerű tésztája.
Az írásban szereplő receptek: Palacsinta; Egyszerű, régi típusú ostya vagy molnárkalács Remete Farkas László nyomán; Újabb típusú ostya Varga Gyula nyomán; Kövönsült; Levelensült; Élesztős palacsinta.
A palacsinta az egyik legközkedveltebb ételünk, sőt, sokan azt gondolják róla, hogy tipikusan magyar, de ez messze nem igaz. Szinte nincs olyan nép a világon, amelynek ne lenne önthető sűrűségű tésztakeverékből különböző vastagságúra sütött, lepényszerű tésztája.
Az írásban szereplő receptek: Palacsinta; Egyszerű, régi típusú ostya vagy molnárkalács Remete Farkas László nyomán; Újabb típusú ostya Varga Gyula nyomán; Kövönsült; Levelensült; Élesztős palacsinta.