Cikkek ábécé sorrendben
Hamuban sült pogácsa
Lepénykenyerek a paraszti táplálkozásban
- Lapszám: 2024/1
- Kezdőoldal: 42
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
A hagyományos böjti étrendben számos olyan régi ételfajta maradt fenn, amelyet az év többi részében már nem készítettek. A húsnélküli levesek és főtt tészták mellett például az ország nagy részében jelentős szerep jutott az élesztő nélkül sütött lepénykenyereknek is – írja a gasztronómiai rovatban Juhász Katalin.
Az írásban a nemzetközi kitekintés mellett nagy szerep jut a magyarországi lepánykenyér-helyzetnek, és receptek is vannak.
Készült az NKFI 143295 számú projekt keretében.
Az írásban a nemzetközi kitekintés mellett nagy szerep jut a magyarországi lepánykenyér-helyzetnek, és receptek is vannak.
Készült az NKFI 143295 számú projekt keretében.