Cikkek ábécé sorrendben
Egészséges táplálkozás és ételörökség
- Lapszám: 2023/2
- Kezdőoldal: 42
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
A furcsán hangzó „ételörökség” kifejezés a nemzetközi örökségtanulmányokban általánosan elfogadott angol „food heritage” terminus tükörfordítása. Használatának oka, hogy nemcsak a hagyományos (népi) táplálkozási szokásokat, ételeket és a velük kapcsolatos ismereteket foglalja magában, hanem a történeti forrásokban fellelhető valamennyi adatot is – magyarázza gasztronómiai tárgyú cikkében Juhász Katalin a szokatlan címadást.
A cikkben szereplő (somogyi) receptek:
Schlachtenprie – leves sertésbelsőségekből (Gálosfa); Tüdőleves (Lábod); Toros káposzta (savanyú káposztából, rétegesen); Sült káposzta változatok; Ecetes-fokhagymás disznó- vagy marhahús; Tejfölsajt.
Készült az NKFI 143295 számú projekt keretében.
A cikkben szereplő (somogyi) receptek:
Schlachtenprie – leves sertésbelsőségekből (Gálosfa); Tüdőleves (Lábod); Toros káposzta (savanyú káposztából, rétegesen); Sült káposzta változatok; Ecetes-fokhagymás disznó- vagy marhahús; Tejfölsajt.
Készült az NKFI 143295 számú projekt keretében.