Cikkek ábécé sorrendben
Töltött tészták baskír módra
- Lapszám: 2015/2
- Kezdőoldal: 35
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
A távoli Baskíria rendkívül gazdag és változatos töltött tésztaféleségeiből kapunk ízelítőt. A cikkben található ételleírások és receptek:
Mantü (манты): töltött derelye; Töltött lepénykenyér: küsztübüj (ҡыҫтыбый, qıstıbıy, más megnevezés szerint küzikmәk, yaqmış); Béles (бәлеш, bәleş); Ecspocsmak, ucspocsmak (tatár өчпочмак, baskír өсбосмаҡ, өс мөйөш); Bukken (бөккән); gubadija (ғөбәҙиә, гөбəдия)
Mantü (манты): töltött derelye; Töltött lepénykenyér: küsztübüj (ҡыҫтыбый, qıstıbıy, más megnevezés szerint küzikmәk, yaqmış); Béles (бәлеш, bәleş); Ecspocsmak, ucspocsmak (tatár өчпочмак, baskír өсбосмаҡ, өс мөйөш); Bukken (бөккән); gubadija (ғөбәҙиә, гөбəдия)