XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
Lapszám:
Kezdőoldal: 53
 =>  
Juhász Katalin gasztronómiai írása ezúttal a „tipikus erdélyi, sőt inkább székely sütemény” történetét és jelenét vázolja.
A cikkben található receptek: Kürtőskalács Porániné módja szerint, Mikes Mária 1781-es szakácskönyvében; A kürtös kalács (Zilahy Ágnes: Valódi magyar szakácskönyv, 1892); Kövi Pál kürtőskalácsreceptje (Erdélyi lakoma, 1980); Dorongos fánk Simai Kristóf 1795-ös szakácskönyvében; Dorongfánk (Rézi néni: Szegedi szakácskönyv); A tiszántúli két kürtőskalács-típus (Ecsedi István); Hőkkönsütt perec, kerekperec, nádas perec (Kepéné Bihar Mária: Hetés népi táplálkozása).