Cikkek ábécé sorrendben
Népi grill - 4.
Parázson sült darálthús-készítmények
- Lapszám: 2020/6
- Kezdőoldal: 39
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
Juhász Katalin így határozza meg mostani gasztronómiai írásának témáját:
„Folytatva hosszúra nyúló grill témánkat, ezúttal a darált vagy vagdalt húsból készülő parázsonsültek világába teszünk ízutazást. Ezek között több olyan jellegzetes nemzeti ételt is találunk, amelyek éttermi és még inkább utcai gyorsételként – divatos kifejezéssel „streetfoodként” – komoly világkarriert futottak be.”
A cikkben szereplő receptek: Mititei vagy mics (Kövi Pál: Erdélyi lakoma és a gyergyószentmiklósi Zsigmond András „Kicsi Zsiga” szerint); Muzsdéj; Kebapcse; Kjufte; Ljutenica; Csevapcsicsa és pljeszkavica Milenko Margaritovics szerint.
„Folytatva hosszúra nyúló grill témánkat, ezúttal a darált vagy vagdalt húsból készülő parázsonsültek világába teszünk ízutazást. Ezek között több olyan jellegzetes nemzeti ételt is találunk, amelyek éttermi és még inkább utcai gyorsételként – divatos kifejezéssel „streetfoodként” – komoly világkarriert futottak be.”
A cikkben szereplő receptek: Mititei vagy mics (Kövi Pál: Erdélyi lakoma és a gyergyószentmiklósi Zsigmond András „Kicsi Zsiga” szerint); Muzsdéj; Kebapcse; Kjufte; Ljutenica; Csevapcsicsa és pljeszkavica Milenko Margaritovics szerint.