Cikkek ábécé sorrendben
Az ecseri lakodalom
Szlovák és sváb ételek a Kerepesi-medencében I.
- Lapszám: 2016/3
- Kezdőoldal: 43
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
Kétrészes gasztronómiai összeállítás Ecser, Csömör és Rákoskeresztúr nemzetiségeinek étkezési szokásaiból, ételeiből ad ízelítőt. Juhász Katalin írásának első része végigköveti egy ecseri lakodalom menetét.
A cikkben közölt receptek: Csirkepörkölt csigatésztával (Kurací perkelt z brdovcámi); Töltött tyúk (S pečenkov plňená sljepka); Lakodalmi örömkalács (Svadobní koláč – „radostník”).
A cikkben közölt receptek: Csirkepörkölt csigatésztával (Kurací perkelt z brdovcámi); Töltött tyúk (S pečenkov plňená sljepka); Lakodalmi örömkalács (Svadobní koláč – „radostník”).