XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
Lapszám:
Kezdőoldal: 42
 =>  
Juhász Katalin gasztronómiai írása – folytatva az előző lapszámban megkezdett témát – újra a tojással foglakozik. Ezúttal Misztótfalusi Kis Miklós szakácskönyve (1695) és Czifray István szakácskönyve (1816) alapján folyik a tojás étkezési szerepének vizsgálata.
A cikkben olvasható receptek: Disilber, azaz tojásétel; Tyúkmony-zsufa, azaz tojásos savanyú mártás; Német rántott; Töltött tyúkmony, azaz töltött tojás; Rántott kenyér; Tyúkmony-saláta, azaz tojás-saláta; Kenyér-torta; Töltött cipó; Paláta; Tyúkmony-sajt, azaz tojás-sajt; Tojás krumplival; Rongyos leves; Kevert tojás spárgával s rákfarkakkal; Ökörszem; Tojáspite; Pontyvéres pite; Tojás-kolbász; Tojás-bubbert; Tojás-sült.