Cikkek ábécé sorrendben
Gasztronómiai hagyomány és „örökségesítés”
Közösségépítő farsangi fánk- és hájastészta-lakomák a Pest megyei Csömörön
- Lapszám: 2019/1
- Kezdőoldal: 47
- Szerző: Juhász Katalin
- =>
„Az MTA BTK Néprajztudományi Intézetében Báti Anikó táplálkozáskutató néprajzos vezetésével nemrég kezdtünk bele egy izgalmas interdiszciplináris kutatásba az iskolai menzákkal kapcsolatosan, amelynek kapcsán a terepmunkánk egyik kiválasztott helyszíne a három nemzetiségű Csömör lett.” – írja gasztronómiai cikkének bevezetőjében Juhász Katalin. Aki az előbbiekből eredően most a farsangi fánkról és a hájastésztáról írt.
A cikkben szereplő receptek: Tolyó-fánk Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Körtvély-fánk Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Apácafánk; Cigenudli; Ancsa hájasa.
A cikkben szereplő receptek: Tolyó-fánk Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Körtvély-fánk Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Apácafánk; Cigenudli; Ancsa hájasa.