XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
Lapszám:
Kezdőoldal: 43
 =>  
Az e lapszámban megjelent, Hoppál Mihállyal készített interjúhoz kötődve a gasztronómiai rovat témája „a pálinka”, hiszen, mint Juhász Katalin írja:
„Az utazások során is – főleg, ha a higiénés körülmények nem a legjobbak – nélkülözhetetlen útitárs a hazai pálinka, amelyből egy-egy korty az étkezések előtt a legjobb megelőző óvintézkedés a fertőzések ellen. Hoppál Mihály, aki – többek között – a népi gyógyászat kutatásában is maradandót alkotott, jól tudja, hogy a pálinkát milyen sokféleképpen használták és használják ma is a legkülönbözőbb betegségek gyógyítására.”
A tanulmány fejezetei: Kis pálinka-történet; A pálinka fogyasztása; A pálinka mint orvosság; Pálinkafőzés; A pálinka folklórja.