XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
Lapszám:
Kezdőoldal: 53
 =>  
Juhász Katalin gasztronómiai írása a tejhez kapcsolódó sokrétű szimbólumrendszer és hagyomány áttekintését követően a hagyományos tejtermékekkel ismerteti meg az olvasót.
A cikkben található receptek: Piroska, azaz túróval töltött derelye Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Juhtúrós puliszka Kövi Pál szerint; Sajt- és ordakészítés a bálványosváraljai esztenán (részletek K. Kovács László 1947-es Ethnographia cikkéből); Ordás leves Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Ordás palacsinta Kövi Pál Erdélyi lakoma című könyvéből; Bálmos, azaz puliszkaszerű étel Misztótfalusi Kis Miklós 1698-as szakácskönyvéből; Bálmos K. Kovács László erdélyi gyűjtése szerint; Gulyások tarhója (Részlet Madarassy László 1932-es Ethnographia cikkéből).