XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
Lapszám:
Kezdőoldal: 38
 =>  
Juhász Katalin – Báti Anikóval közösen jegyzett – gasztronómiai írása ezúttal a csömöri szlovák konyhát vizsgálja, de tágabb összefüggésbe állítva a témát, az etnikai identitással és annak változásaival is foglakozik.
A cikkben közölt receptek: Parasztgombóc- vagy buktaleves (Tihanyi Ferencné és Gubek Jánosné receptje); Karácsonyi káposztaleves (Tihanyi Ferencné receptje); Paradicsomleves krumplikásával vagy kifőtt tésztával; Görhöny – régen és most; Flutni – a Csömöri Tót Konyha receptje; Lakodalmi kerek rétes Tihanyi Ferencné emlékezete szerint; Guglicska (Gerhát Erka néni receptje); Bitó (Gubek Jánosné receptje).