XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
Lapszám:
Kezdőoldal: 42
 =>  
Juhász Katalin gasztronómiai írása a tökről szól, személyes élmények alapján.
„Az idei Szent Mihály nap hétvégéjén például Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban már a hatodik alkalommal rendezték meg a »Tök jó!« Tökfesztivált, ezúttal a pásztorhagyományok jegyében. Minthogy az eseménynek magam is aktív részese voltam, személyesen kóstolhattam végig a fesztivál étteremsátrában a Gyuri Csárda szakácsai által tökből készített valamennyi finomságot.
A cikkben szereplő receptek: Tökfőzelék a Fejér megyei Sárrétről (Aba, Szabó Zoltánné receptje); Tökleves a Gyuri Csárdából (Balla Lászlóné receptje); Tökös tócsni; Tökös prósza (Balla Lászlóné receptje); Tökös-mákos töltelékek rétesbe (Balla Lászlóné receptje); Hamis, de nagyon finom húsleves tökből.