XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
Lapszám:
Kezdőoldal: 43
 =>  
A Pest környéki Kerepesi-medence etnikailag rendkívül színes terület. Sokáig békében éltek itt magyarok, szlovákok, németek, zsidók megőrizve a saját gasztronómiai hagyományaikat. Az előző részben bemutatott, ecseri lakodalmi ételek után most ízleljük meg a Rákos mente néhány jellegzetes fogását.
A cikkben található receptek: Nagygombóc (Horváth Istvánné Oszlai Julianna receptje); Nagygombóc főtt krumplival (Puhl Józsefné Filipszky Mária receptje); Nagygombóc és leves (Kuzma Mihályné Tóth Anna receptje); Marhahúsleves (Burger Erzsébet receptje); Maceszgombóc I. (László Ferencné Szabó Éva receptje); Maceszgombóc II. (Váczi Lajosné Békési Blau Veronika receptje); Libaleves (Váczi Lajosné Békési Blau Veronika receptje); Krautknédli – német változat (Hangai Jakab receptje); Krautknédli – szlovák változat (Csókás Józsefné Gácsi Katalin receptje); Szlovák szilvás vagy lekváros gombóc (Plesovszki Istvánné Bényi Ilona receptje); Gőzgombóc.